Albanië is een klein land, gelegen in het westelijk gebied van het schiereiland van de Balkan en maakt deel uit van Zuid-Oost-Europa. Het biedt bezoekers een verscheidenheid aan prachtige landschappen en kleuren. Het strekt zich 340 km in noordoostelijke positie en 150 km in oostwestelijke positie uit. Albanië heeft een oppervlakte van 28,748 km2. Het is begrensd door Griekenland in het zuiden, Macedonië in het oosten en door Montenegro en Kosovo in het noorden en noordoosten, terwijl het door de Adriatische Zee van Italië gescheiden wordt.

 

In dit kleine mediterrane land komen de maagdelijke natuur en de culturele verborgenheden samen om een uniek gevoel van vrede te creëren. Van de zuivere witte sneeuw van de bergen tot aan de rode gebieden van de lente-papavers, Het afwisselende landschap van Albanië is elk seizoen anders en biedt bezoekers een zonnig strandvakantie tijdens de zomer of een uitdagende bergtocht tijdens de herfst.

In Albanië, worden de bezoekers verwelkomd als gasten als deel van de rijke culturele traditie en het erfgoed van het land. De warme gastvrijheid van de Albanezen zal ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt in dit kleine prachtige land.

Bevolking: 3,11 miljoen

Hoofdstad: Tirana

Nationale held: Gjergj Kastriot ‘ Scanderbeg ‘

Munteenheid: Lek

Traditionele favoriete drank: Rakia

Nationale bloem: papavers