april-oktober
Dates
Groot (13-16)
Group size
Gemakkelijk
Difficulty Level

De AGRITOURISME TOUR

ERVAAR DE AGRITOURISME & WIJNTOUR IN ALBANIË

BEZOEK DE KAASBOERDERIJEN, PROEF DE LOKALE MAALTIJDEN.

Gefascineerd door het prachtige landschap en verbluffend door het fantastische eten en drinken, zullen we ons een weg banen naar biologische druivenboerderijen waar lokale families onze gastheren zullen zijn, waardoor u een diepgaand zicht krijgt op hoe het plattelandsleven in Albanië is. De agro toeristische tour biedt volop mogelijkheden voor culinaire en landbouwliefhebbers om de handen ‘vies’ te maken door te proberen lokale gerechten te bereiden of traditionele landbouwwerktuigen te gebruiken.

Minimum aantal deelnemers is 10 personen.

   
START VAN DE TOUR Tirana
BEZIENSWAARDIGHEDEN Tirana, Durres, Lezhe, Diber, Pogradec, Korça, Erseka, Permet, Tepelene, Berat.
DUUR 8 DAGEN
KLEDINGS ADVIES Comfortabele schoenen
INBEGREPEN
Professioneel Engels sprekende gids Alle maaltijden
Vervoer van de luchthaven (als groep) Vervoer in de mini-bus
Vrije tijd 3* Hotel kosten
Vervoer naar de luchthaven (als groep) Luchthaven belastingen
   

 

NIET INBEGREPEN
Reserveringskosten Alcoholische dranken (verkrijbaar)
Bijkomende kosten voor een eenpersoonskamer Persoonlijke verzoeken voor route omleidingen
Fooien voor de gids Calamiteiten fonds
Persoonlijke uitgaven  

Deze agrotoeristische tour is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het ervaren van het agrotoerisme in Albanië, die houden van verse biologische maaltijden, een glas wijn en de warmte van een ongelooflijk gastvrij land, dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Albanië is een opkomende reisbestemming die veel te bieden heeft, zelfs op dit gebied. Tijdens deze tour brengen we je naar enkele van de meest interessante boerderijen en wijnhuizen, zodat je ten volle kunt genieten van de Albanese oogst.

Deze tour is ook als individuele tour te boeken. Neem contact met ons op als u interesse heeft in een individuele tour.

BEZOEKEN AAN MUSEA, HANDWERKEN, WIJNERIJEN, LOKALE LANDBOUWBEDRIJVEN

1

Dag 1: TIRANA

Na aankomst op de luchthaven en na te zijn ondergebracht in het hotel, begint onze tour met het eerste bezoek aan een wijnboerderij net buiten Tirana. De beste producten van dit wijnhuis zijn gemaakt van gerenommeerde cultivars zoals Kallmet enz. We zullen de boerderij, zijn faciliteiten en zijn wijngaarden zien. Nadat je bent geland in de wereld van druiven en olijven, zul je je verfrist voelen als je je wijn- en kaasproeverij begint.

2

Dag 2: DURRES – LEZHE

Vandaag bezoeken we een andere wijnmakerij in de heuvels rond Tirana. De boerderij is net zo beroemd om zijn wijn, als de geschiedenis van zijn merknaam. Na wat wijnproeverijen zijn we op weg gegaan naar een tweede boerderij op slechts een paar kilometer afstand, waar de lunch wacht onder de schaduw van eiken en de koele bries die een aquacultuurreservoir tot stand brengt. Daarna zullen we op weg zijn naar een plek vol geschiedenis. De reis duurt ongeveer anderhalf uur, perfect gerechtvaardigd door een heerlijk diner en accommodatie.

3

Dag 3: DIBER

Na het ontbijt bezoeken we een pottenbakkerij in de buurt. Ze hebben hun eeuwenlange vakmanschap doorgegeven aan de nieuwe generatie. Daarna vertrokken we naar het hogere noorden, naar een nationale wijnverwerker, om te gaan met wat misschien wel de beste cultivar is. De lunch wordt genoten in dit gebied en dan zullen we naar Dibra gaan, naar een melk- en appelboerderij, een verse sapverwerker en een aquacultuurboerderij. Het landschap biedt veel bergen en landschappen, en misschien wilt u ook een bezoek brengen aan de hete baden of de middeleeuwse stadsruïnes en aan het einde. Accommodatie zal net zo comfortabel zijn als je ooit hebt meegemaakt.

4

Dag 4: POGRADEC - KORCA

We beginnen fris en ontspannen voor een rit door een prachtige vallei waar een melkveebedrijf met melkproducten van kleine herkauwers wacht om ontdekt te worden in de bergen. Een beetje verder en we zijn naar een andere wijnmakerij voor een korte stop. Daarna rijden we helemaal naar Pogradec en Korca; de belangrijkste regio’s in het zuidoosten. Hier wordt je uithoudingsvermogen uitgedaagd, want er zijn genoeg van de natuur, meren, kerken en natuurlijk een heel rijk van appelboerderijen. Accommodatie wordt georganiseerd in wat eens een middeleeuwse oase van Byzantijns christendom en onderwijs was, Voskopoja.

5

Dag 5: ERSEKA - PERMET

Vanaf daar gaan we verder naar het zuiden richting Erseka en Leskovik. In dit gebied zullen we genieten en de lekkernijen van een biologische boerderij uitproberen. Maaltijden bereid volgens de traditionele stijl van dit gebied. De stad Permet staat bekend om zijn bloemen, landschap, warme baden en wijn. We kunnen een pauze nemen om ons ontspannen te voelen bij deze thermale wateren waar op elk moment van het jaar van een duik genoten kan worden. Hier zullen we de traditionele “Gliko” proeven, een van de beste handgemaakte jam van Albanië, vol met verschillende soorten fruit. Enkele van de beste Albanese schrijvers van de vorige eeuw komen oorspronkelijk uit dit gebied. Als u geïnteresseerd bent, zullen wij u informatie verstrekken over hun literatuur.

6

Dag 6: TEPELENE – BERAT

Onze tour gaat verder de valleien in, richting de stad Tepelena. We gaan kijken naar de bron van het “koud water” van Tepelena, een van de beroemdste toeristische attracties van Albanië. Honing, medicinale kruiden, bergthee, biologische zuivelproducten zijn hier te vinden, tot grote vreugde van de reiziger. Van daaruit gaan we de heuvels in om een ander wijnhuis te bekijken waar het uitzicht geweldig is. Lunch en een kleine rondleiding door het gebied zijn allemaal georganiseerd. Geef ons nu niet op, want het beste is voor u. We rijden kort door de heuvels naar de stad Berat, waar de volgende dag een botsing van eeuwen in petto heeft.

7

Dag 7: TIRANA

We beginnen onze dag met een bezoek aan het enige kasteel op de Balkan dat nog steeds wordt bewoond zoals het was tijdens de middeleeuwen. Musea, handwerk, kerken en natuurlijk een bezoek aan een wijnmakerij zijn allemaal in de aanbieding. Van daaruit bezoeken we het enige klooster met monniken in Albanië en hun historische kerk. De lunch is gereserveerd in een nabijgelegen restaurant. We zullen op de top van een heuvel zijn vanwaar je alle zuidelijke Midlands kunt zien. Na dit prachtige landschap bezoekt u een andere wijnmakerij en jamproducent, die een wijngaard behandelt met een cultivar die al sinds de Romeinse tijd wordt bijgewoond. We gaan dineren in een nabijgelegen restaurant en gaan terug naar Tirana. Overnachting in Tirana.

8

Dag 8: TIRANA

We zijn aan het einde van onze tour gekomen. Afhankelijk van het vluchtschema heeft u misschien de tijd om de hoofdstad alleen te bezoeken. Anders wordt u opgehaald door onze luchthavendienst. We hopen dat je het heel goed naar je zin hebt gehad, en tegen die tijd in de geest en de gewoonte van goede vriendschap, het zal in geen geval afscheid nemen, maar alleen een vaarwel.

 
De reisroute van de Agritourisme tour
De reisroute van de Agritourisme tour
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tirana, de Klokkentoren en een van de nieuw geschilderde ministeries.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating