10 dagen
Duration
Gemiddeld (7-12)
Group size
Intensief
Difficulty Level

Albania

Multi-Avontuurlijke Tour

Albanië is voor veel mensen een onbekende bestemming, maar het hoeft niet zo te zijn. Het is een prachtig land met een fascinerende geschiedenis en cultuur die duizenden jaren teruggaat. Het is een veilige en betaalbare bestemming en met meer luchtvaartmaatschappijen die goedkope vluchten willen aanbieden, staat het op het punt om veel toegankelijker te worden voor bezoekers. Het landschap van Albanië zal je verbazen. Massieve bergketens, ongerepte meren en bronnen en enkele van de beste stranden in Zuidoost-Europa, Albanië is een ongelooflijke bestemming die meer aandacht verdient. Dus waar wacht je op? Bekijk deze rondleiding en besluit om dit avontuur met ons te ervaren.
Bekijk ons ​​volledige reisprogramma op het tabblad van de reisroute.

TOUR CODE 19-103
START VAN DE TOUR Tirana
Bezienswaardigheden Tirana, Gjirokaster, Sarande, Vlora, Apollonia, Butrint, Het Blauwe Oog.
Duur 10 DAGEN
Draag Comfortabele schoenen
INBEGREPEN
Professioneel Engels sprekende gids Alle maaltijden
Vervoer van de luchthaven (als groep) Vervoer in de mini-bus
Vrije tijd Hotel kosten
Vervoer naar de luchthaven (als groep) Luchthaven belastingen
   
NIET INBEGREPEN
Persoonlijke uitgaven Alcoholische dranken (verkrijbaar)
Fooien voor de gids Persoonlijke verzoeken voor route omleidingen
Calamiteitenfonds

Bijkomende kosten voor een eenpersoonskamer

 

Reserveringskosten  

 

Deze multi-avontuurlijke tour

Is voor mensen die fysiek fit zijn, die geïnteresseerd zijn in het ontdekken en ervaren van nieuwe plaatsen, die de cultuur van een warm en ongelooflijk gastvrij land willen ervaren, een land dat nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Albanië is een opkomende reisbestemming die veel te bieden heeft, vooral als het gaat om culturele plaatsen en schoonheid van de natuur. In deze tour combineren we culturele ontdekking met de natuur, wandelen, hiken, kajakken, duiken en brengen je naar een aantal van de meest interessante UNESCO-werelderfgoedlocaties, zodat je kunt genieten van de schoonheid van de Albanese Rivièra en de rijke geschiedenis van Albanië kunt ontdekken.

 

Additional information

Activity typeMulti-adventure
Age18+
1

Dag 1: TIRANA – SHKODER


Bij aankomst op de internationale luchthaven “Mother Theresa” wordt u opgehaald door de gidsen van TravellingAlbania. Onze Multi-Avonturen Tour begint vanaf daar. We gaan naar de stad Shkodra, de belangrijkste in Noord-Albanië, met een geschiedenis van oude beschaving en cultuur. Het werd gevonden door de stam van Labeat aan het begin van het laatste millennium voor Christus.

In het begin stoppen we bij een traditioneel restaurant om traditionele Albanese gerechten te proeven.

We bezoeken het kasteel van Shkodra “Rozafa Castle” dat is gevestigd op een rotsachtige heuvel bij de ingang van de stad Shkodra. Dit kasteel werd gebruikt als een Illyrisch versterkte centrum. Het werd voor het eerst genoemd tijdens het bewind van koning Gent, die regeerde van 181 voor Christus tot 168 voor Christus.

Later zullen we verder gaan met een bezoek aan de kathedraal van Shkodra genaamd de Grote Kerk, omdat het gebouw destijds een van de grootste kerken in de Balkan was.

De nieuwe moskee – Ebu Bekr – die later wordt bezocht, is de grootste moskee in Albanië en een van de grootste in de Balkan. Het is vermeldenswaard dat een van de grootste waarden van Albanese mensen is co-existentie en religieuze tolerantie.

De klokkentoren van Shkodra is een ander bezienswaardigheid die het bezoeken waard is. Het werd gebouwd in de negentiende eeuw en is ook bekend in de geschiedenis als de Engelse klokkentoren met betrekking tot de periode van de middeleeuwse aristocratie. De Clock Tower, samen met het huis ernaast, werd gebouwd met de fondsen van de Engelse Lord Paget.

We zullen worden ondergebracht en dineren in een hotel in het centrum van de stad.

2

Dag 2: SHKODER – THETHI VALLEI

Na het ontbijt vervolgen we ons avontuur in de richting van de Albanese Alpen – Theth. Door buitenlandse toeristen beschouwd als “het laatste paradijs van Europa”, ligt het dorp in het noordelijkste deel van de Shala-vallei, tussen de Alpen, en biedt het een fantastisch landschap.

De natuurlijke rijkdommen van het gebied zijn nauw verbonden met het historische en culturele erfgoed van de lokale bevolking, en vormen zo de belangrijkste pijlers voor toeristische promotie. In zijn geschriften beschouwde George Heinshemer, de beroemde bergbeklimmer, Thethi als de meest geschikte plaats voor toerisme tussen de vervloekte bergen (Bjeshket e Namuna), in vergelijking met de mooiste plaatsen van Tirol en Oostenrijk. Eenmaal aangekomen, staat u op het punt om betoverd te worden door de meest adembenemende berglandschappen.

We worden gehost in een 350-jaar oud pension, herbouwd in 2012.

De isolatietoren is typerend voor het gebied. Het is een fort gebouwd aan het einde van het dorp. Het werd veel gebruikt door de bewoners die zichzelf daar isoleerden vanwege bloedwraak (alle mannen boven de 14). Alleen vrouwen konden het land in de voortuin van de toren bewerken. Tegenwoordig is de toren open voor bezoekers en bevindt deze zich in een gebied met toeristische waarden.

3

Dag 3: SHKODER – ARAPI's PIEK

Deze dag begint bij zonsopgang, want het is nodig om de top van Arapi te bereiken op een hoogte van 2217 meter en op een T4-moeilijkheidsniveau. Het is een reis die ongeveer 9 uur duurt.
De top van Arapi is een van de hoogste toppen van de Balkan, die oprijzen aan het einde van de Thethi-vallei. Het landschap van deze piek is verbluffend. Lunch, die vol is, wordt genoten bij Peja’s inkeping, op 1900 m hoogte nadat we de top van Arapi zijn afgedaald. Accommodatie in een pension in Theth.

4

Dag 4: ANTIKE STAD APOLLONIA – LLOGARA NATIONALE PARK


Direct na het ontbijt gaan we richting de antieke stad Apollonia, een van de grootste in het Adriatische bekken en het meest genoemd onder de 30 steden uit de oudheid met dezelfde naam. Apollonia, waarvan de ruïnes in het begin van de negentiende eeuw werden ontdekt, werd rond het begin van de 4-e eeuw v.Chr. gesticht. We lunchen in het restaurant aan zee in de kustplaats Vlora. ‘S Middags vervolgen we onze weg naar het nationale park van Llogara, dat in 1966 door de Albanese regering als zodanig werd verklaard. Diner en overnachting vinden plaats in een hotel-restaurant in het park.
5

Dag 5: WHITE ROADS BEACH: DRYMATHES - DHERMI - PIRATE'S CAVE - BAY OF GJIPEA


‘S Morgens vertrekken we richting het strand White Roads, waar kajaks op zee worden voorbereid. U krijgt de nodige instructies voor het corrigeren ervan. In het avontuur van vandaag zijn de kajaks tweezitsoorten, geschikt voor overzeese expedities. Gedurende de volgende twee uur zullen enkele ongerepte stranden worden doorkruist, samen met enkele zeer bezochte stranden aan de zuidkust, b. Palasa, Drymadhes, Dhermi, Pirate’s Cave, het buitengewone strand en de Canyon van Gjipea, waarin ons kamp zal worden opgezet. Het landschap vanaf de top is onvoorstelbaar mooi.

Het lunchmenu van vandaag – zelfbereide barbecue. ‘S Middags ervaren we rotsklim vibes. Onze gidsen hebben meer dan 70 routes voor rotsklimmen bereikt, variërend van 4B moeilijkheidsgraden voor onervaren rotsklimmers tot 8B + voor professionele klimmers.

6

Dag 6: GJIPEA BAAI – JALA BAAI


Net zoals de vorige dag, gaat ons rotsklimavontuur zelfs vandaag nog door. We maken gebruik van de ochtend om te genieten van het prachtige strand van Gjipe.

Het lunchmenu van vandaag – barbecue. In de middag gaan we op weg naar het kustplaatsje Jale door onze kajaks te peddelen, waar we overnachten.

7

DaG 7: JALA BAAI- SCUBA DIVING ADVENTURE


De middag wordt doorgebracht in de baai van Jala. Ons nieuwe avontuur in dit geweldige deel van de Albanese Rivièra begint direct na het ontbijt. De eerste duik wordt uitgevoerd aan de linkerkant van Jalabaai, die goed beschermd en bijna maagd is vanwege steile kliffen.

Na de lunchpauze wordt de tweede duik aan de rechterkant van de baai voltooid. Dit is een ideaal duikgebied. Er is ook een klein kalkstenen eiland te vinden dat een verscheidenheid van de waterwereld biedt.

8

Dag 8: HIMARA - PORTO PALERMO PENNINSULA - SARANDA


We zullen na het ontbijt vertrekken naar de stad Himara. We bezoeken het Himara-kasteel, dat is gebouwd op een heuvel van een oppervlakte van ongeveer 1 ha. Het is bewoond sinds de late bronstijd. Het was vroeger omringd door verdedigingsmuren, die rond de 8e eeuw begonnen te bouwen. Het gebouw ging verder zonder onderbreking tot de late middeleeuwen. Daarna vertrekken we in de richting van het tektonische schiereiland Porto Palermo.
Een duik wordt hier aan de linkerkant van het kasteel van Ali Pasha voltooid. Deze plaats is geclassificeerd als een van de tien mooiste duikplekken van Europa, omdat het vrij gebruikelijk is om tijdens het duiken amfora’s en andere antieke voorwerpen tegen te komen. De lunch wordt genoten nadat we onze eerste duik hebben gemaakt en later gaan we verder met een bezoek aan het kasteel van Porto Palermo. Het ligt in de baai met dezelfde naam aan de Ionische kust in het zuiden van Albanië. Het is prachtig gelegen op het schiereiland van Porto Palermo (in de oudheid stond het bekend als Panorama Bay). Het kasteel is niet ver van het dorp Qeparo en heeft een driehoekige vorm. De afmetingen zijn 150 m x 400 m en de wanden bereiken een hoogte van 20 m /.

Als we klaar zijn met dit bezoek vertrekken we naar de kustplaats Saranda, waar we zullen verblijven.

7

Dag 7: ANTIC CITY OF BUTRINT - BLUE EYE - GJIROKASTRA- TIRANA


Deze dag zal volledig gewijd zijn aan culturele bezoeken en Albanese natuurlijke schoonheden. Gedurende deze dag hebben we de mogelijkheid om de antieke stad Butrint te bezoeken.

De archeologische vindplaats Butrint’s National Park beslaat een oppervlakte van 15 hectare en ligt op een hoogte van 30-50 meter boven de zeespiegel. Deze oude stad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is een juweel van de archeologie. In een uitzonderlijke omgeving tussen het meer en de zee, zijn de gebouwen in Helleense stijl een museum dat archeologisch gerestaureerde sporen bevat.

Daarna gaan we verder met een bezoek aan de Blue Eye, waar de lunch wordt geserveerd. Deze magische plek wordt als zodanig genoemd vanwege de blauwe grondwaterbron. Gevonden in het midden van het bos, deze prachtige natuurlijke hulpbron is een toeristische attractie. Het is een pittoreske plek waarvan de diepe bron kristalwater vormt en onder de zonnestralen in blauw is veranderd. Het wordt beschouwd als een van de mooiste Albanese natuurbelevingen.

Ons avontuur zal ons meenemen naar de stad Gjirokastra of ook wel bekend als ‘de stenen stad’. Deze stad werd in 2005 onderdeel van het werelderfgoed van UNESCO, als een van de weinige overgebleven voorbeelden van commerciële steden in de Ottomaanse stijl van de Balkan. We kunnen niet vertrekken zonder een bezoek aan het fort van Gjirokastra waarvan de geschiedenis nauw verbonden is met de geschiedenis van de stad. Het werd voor het eerst beschouwd als een stad en fort tegelijkertijd in 1336.

In de late namiddag vertrekken we richting de hoofdstad – Tirane, waar we zullen worden ondergebracht in een hotel nabij het stadscentrum.

10

Dag 10: BIZET VELD - 4WD AVONTUUR & TIRANA STADSTOUR


Vroeg in de ochtend gaat ons avontuur off-road door met onze 4×4-gemodificeerde voertuigen het offroad-terrein te besturen. Er zullen twee specialisten zijn die hebben deelgenomen aan alle wedstrijden van Really Albania sinds de oprichting in Albanië.

Tijdens dit avontuur kun je persoonlijk de sensatie voelen door zelf met de auto te rijden, normaal gesproken vergezeld door een copiloot die je zal begeleiden voor de juiste richting.

Ons lunchmenu bestaat uit een barbecue ergens in de buurt van Bizet, onze eindbestemming.

In de middag keren we terug naar Tirana en bezoeken we de brede boulevards, het monumentale mozaïek dat de muren van het Nationale Museum siert, de glorie van de Albanese onafhankelijkheid. Een kleine afwijking naar de Block-zone verwijst naar de vorige nomenclatuur van het communistische regime in Albanië en ziet het huis van de ex-dictator Enver Hoxha van buitenaf. Dit is het meest levendige deel van de stad, met veel bars, clubs, restaurants, etc.

11

Dag 11: TIRANA- INTERNATIONALE LUCHTHAVEN 'MOTHER THERESA'


Afhankelijk van uw vluchtschema, gaan we naar de internationale luchthaven “Mother Theresa”.
SCUBA-DUIK ALBANIË
GJIPE STRAND

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating