“ TIRANA, KOMAN LAKE, VALBONA, THETH AND SHKODER IN 8 DAGEN”

De tour naar Tirana, Koman Lake, Valbona, Theth en Shkoder is een speciaal programma voor wandelen en cultuurreizen, exclusief ontworpen om deelnemers de beste combinatie van ongerepte wilde natuur, onvergetelijke veerboot door het hart van de Albanese Alpen, lokale folklore en tradities. Gedurende deze 8 dagen kun je Tirana en de meeste toeristische attracties van Noord-Albanië bezoeken.

VERTREK / RETOURLOCATIE Tirana Airport
Draag Comfortabele sportkleding, wandelschoenen, hoed, jas en zonnebrandcrème.
INBEGREPEN
Professionele gids Maaltijden
Vrije tijd Vervoer in de mini-bus
NIET INBEGREPEN
Fooien voor de gids

 

1

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Tirana beginnen we met een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum, dat de meeste archeologische schatten van het land herbergt, waaronder de replica van het enorme zwaard van Scanderbeg.

We zullen onze reis volgen met een wandeling in de grote boulevard die een nauw zicht geeft op het stadhuis en een aantal overheidsgebouwen aan beide zijden en een bezoek aan de Tabak-brug (Ura e Tabakeve), een beroemde stenen voetgangersbrug uit de 18de eeuw. Vervolgens gaan we verder naar het beroemde “Blloku” -gebied, het hipste en meest levendige deel van Tirana, vol met cafés, restaurants, bars en nachtclubs.

2

Dag 2

We vertrekken naar Koman Lake in Noord-Albanië, door Tirana vroeg in de ochtend om 05:00 te verlaten. De veerboot verlaat het Koman-meer om 09:00 uur en vaart direct in het hart van de Albanese Alpen. De veerboottocht naar het Koman-meer biedt een spectaculair uitzicht op de Albanese Alpen, watervallen, landelijke dorpen en wilde bossen. Overnachting in een traditioneel pension aan het meer Koman in het kleine dorpje Berishë. Nieuw in 2017: verkenning van het gebied door te kajakken langs het meer.
3

Dag 3

We stappen om ongeveer 11.00 uur op de boot uit het dorp naar Fierza verdomde. De tour naar Valbona gaat verder door de stad Bajram Curri. We reizen ongeveer 30 minuten naar Valbona Valley National Park tot we aankomen bij het Guesthouse. Na een heerlijke traditionele lunch verkennen we enkele van de belangrijkste attracties, zoals wandelen van Valbona naar Kukaj, de verste wijk in Valbona Valley, mooie landelijke en afgelegen, de “Old Mill” en het centrum van het dorp. Overnachting en diner in pension Valbona.
4

Dag 4

De wandeltocht van Valbona wordt intenser tijdens de derde dag. Ons wandeldoel is “Maja e Rosit”, een van de toppen van de Balkan. Op weg naar de Maja e Rosit Peak gaan we door Kukaj, de verste wijk in Valbona Valley, redelijk landelijk en afgelegen. De trekking duurt ongeveer 3 tot 4 uur onderweg en ongeveer 3 op de terugweg naar Valbona Valley. Het uitzicht vanaf Maja e Rosit biedt een spectaculair uitzicht op de Kroon van de Albanese Alpen en de Vervloekte Bergen. De picknicklunch op de top van de bergen zal onze beloning zijn. Diner en overnachting in het pension in Valbona.
5

Dag 5

Trekking naar Theth vanuit Valbona zou een intense dag zijn, aangezien de wandeling ongeveer 6 uur duurt in een afgelegen terrein, maar zeker waardig! De Valbona-pas naar Theth biedt een spectaculair uitzicht op de Balkanpieken en “Bjeshket e Nemuna”, dus de picknicklunch op de top van de bergen zal onze beloning zijn. Na het bereiken van Theth nemen we een korte pauze. ‘S Middags bezoeken we het Etnografisch Museum van Theth, de oude kerk en de “Lock in” -toren (symbool van Theth) en zijn fascinerende verhaal in eeuwen. Diner en overnachting in het pension in Theth.
6

Dag 6

De wandeltocht van Theth gaat door naar “Syri i Kaltër” (The Blue Eye of Theth) en “Vaskat” Gurna’s Canyons, gevormd uit de Black River, die uit de Black Top faalt. TheBlue Eye wordt gevormd door de erosie van de rotsen door het water dat uit de bergen afdaalt. De trekking van Theth naar Syri i Kaltër zal de hoofdactiviteit van deze dag zijn, aangezien het pad ongeveer 3 uur van het pension afloopt. Picknicklunch in het “Blue Eye” -park. Diner en overnachting in het gastenverblijf in Theth.
7

Dag 7

Na het ontbijt, vroeg in de ochtend, wandelen we van Theth naar de waterval. We vertrekken rond 11:00 uur van Theth naar Shkoder. Shkodra is de belangrijkste stad van Noord-Albanië. Stadstour door Shkodra, waar we het stadscentrum, de beroemde voetgangersboulevard “Pedonale”, de kathedraal van Shkodra, de belangrijkste moskee en de orthodoxe kerk zullen bezoeken. We hebben onze laatste lunch (niet inbegrepen in de prijs) aan de Buna-rivier met een prachtig uitzicht op het Rozafa-kasteel. Na de lunch gaan we op weg naar de eindbestemming, Tirana.
8

Dag 8

Na het ontbijt, vroeg in de ochtend, wandelen we van Shkodra naar de Lezha. We beginnen rond 11:00 uur te reizen. Lezha is the main city of Northern Albania. Stadstour door Lezha, waar we het stadscentrum en “Mrizi Zanave” Agrotoerisme zullen bezoeken.

Einde van de tour

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Show reviews in all languages (1)