ERVAAR TIRANA, KOMAN LAKE, VALBONA, THETH AND SHKODER IN 9 DAGEN

Met deze tour bezoekt u Tirana, het Koman meer, Valbona, Theth en Shkoder. Het programma is speciaal samengesteld voor wandelliefhebbers en cultuurfanaten. De deelnemers ervaren de hoogtepunten van deze reis: de ongerepte wilde natuur van Albanië, de lokale folklore en tradities in het noorden en een onvergetelijke veerboot vaart door het hart van de Albanese Alpen, wat bekendstaat als een van de mooiste vaarten van Europa.

Tijdens deze 9-daagse reis bezoekt u de hoofdstad Tirana en de meest toeristische attracties van Noord-Albanië.

Bent u al enthousiast? Deze reis past bij u als: 

  • U houdt van wandelen.
  • U het uitdagend vindt om een bergpas te bewandelen.
  • U een liefhebber bent van een prachtig ongerept landschap.
  • U kunt genieten van traditionele gerechten.
  • U houd van cultuur en tradities en folklore.

VERTREK / RETOURLOCATIE Tirana Airport
   
   
KLEDINGADVIES Comfortabele sportkleding, wandelschoenen, hoed, jas en zonnebrandcrème.
INBEGREPEN
Professionele gids Maaltijden
Vrije tijd Vervoer in een mini-bus
NIET INBEGREPEN
 
Fooien voor de gids

 

1

Dag 1:

Tirana

De eerste dag van onze reis brengen we door in Tirana. Na aankomst op de luchthaven van Tirana, worden we naar onze hotel gebracht in Tirana. In de middag beginnen we met een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum, dat de meeste archeologische schatten van het land herbergt, waaronder de replica van het enorme zwaard van onze nationale held, Scanderbeg.

Vervolgens doen we een wandeling in de stad. We lopen langs de grote boulevard die een nauw zicht geeft op het stadhuis en een aantal overheidsgebouwen aan beide zijden. We lopen ook langs de Tabak-brug (Ura e Tabakeve), een beroemde stenen voetgangersbrug uit de 18de eeuw. We verkennen het beroemde “Blloku” -gebied, het hipste en meest levendige deel van Tirana, vol met cafés, restaurants, bars en nachtclubs.

Tirana, Sheshi Skenderbej

2

Dag 2:

Tirane – Berishë

We vertrekken naar Koman Lake in Noord-Albanië, door Tirana vroeg in de ochtend om 05:00 te verlaten. De veerboot verlaat het Koman-meer om 09:00 uur en vaart direct naar het hart van de Albanese Alpen. De veerboottocht naar het Koman-meer biedt een spectaculair uitzicht op de Albanese Alpen, watervallen, landelijke dorpen en wilde bossen. De overnachting zal plaatsvinden in een traditioneel pension wat gelegen is aan het meer Koman in het kleine dorpje Berishë. Voor wie wil, kan het gebied verkend worden door te kajakken langs het meer. Dit kan apart worden geboekt.

Koman meer


3

Dag 3:

Berishë – Valbona

Na een goed ontbijt met koffie stappen we om ongeveer 11.00 uur op de boot van Berishë naar Fierza, het eindpunt van de boottrip. We genieten van het adembenemende uitzicht en vervolgen onze tour per bus(je) naar Valbona door langs de kleine stad Bajram Curri te reizen. De rit van Fierze naar de Nationale Park van Valbona en naar onze gasthuis duurt ongeveer een uur. Na een heerlijke traditionele lunch verkennen we enkele van de belangrijkste attracties. We wandelen van Valbona naar Kukaj, wat de verste wijk in de Valbona Vallei is, welk mooie landelijk en afgelegen ligt. Vervolgens bezoeken we de “Oude Molen” en het centrum van het dorp. De overnachting en het diner zal zijn in een pension in Valbona.

Valbone, Albanië

4

Dag 4:

Valbona -Rosi Piek (Maja e Rosit)

De wandeltocht van Valbona wordt intenser tijdens de derde dag. Ons wandeldoel is “Maja e Rosit”, een van de toppen van de Balkan. Op weg naar de ‘Maja e Rosit’ gaan we door Kukaj, de verste wijk in de Valbona Valley, landelijk en afgelegen. De trekking duurt ongeveer 3 tot 4 uur op de heenweg  en ongeveer 3 uur op de terugweg naar Valbona Valley. Het uitzicht vanaf Maja e Rosit biedt een spectaculair uitzicht op de Kroon van de Albanese Alpen en de Vervloekte Bergen. De picknicklunch op de top van de bergen zal onze beloning zijn. Diner en Overnachting zal weer in het pension plaatsvinden in Valbona

Rosi Piek, Maja e Rosit, Albanië

5

Dag 5:

Valbona -Theth

Trekking naar Theth vanuit Valbona zou een intense dag zijn, aangezien de wandeling ongeveer 6 uur duurt op een afgelegen terrein, maar zeker zeer de moeite waard! De Valbona-pas naar Theth biedt een spectaculair uitzicht op de Balkanpieken en “Bjeshket e Nemuna”, dus de picknicklunch op de top van de bergen zal opnieuw onze beloning zijn. Na het bereiken van Theth nemen we een korte pauze. ‘S Middags bezoeken we het Etnografisch Museum van Theth, de oude kerk en de “Lock in” -toren (symbool van Theth) en zijn fascinerende verhaal in eeuwen. Diner en overnachting zal plaatsvinden in een pension in Theth.

Theth, Valbone, Albanië

6

Dag 6:

Theth

Vandaag gaan we de omgeving van Theth verkennen. We wandelen naar “Syri i Kaltër” (Het Blauwe Oog van Theth) en “Vaskat” (De Kuipen) Gurna’s Canyons, (Gurna’s Kloof) gevormd uit de Zwarte Rivier, die uit de Zwarte Top faalt. Het Blauwe Oog  wordt gevormd door de erosie van de rotsen door het water dat uit de bergen afdaalt. De trekking van Theth naar Syri i Kaltër zal de hoofdactiviteit van deze dag zijn, aangezien het pad ongeveer 3 uur van het pension afloopt. In de middag zal er een Picknicklunch zijn in het “Blauw Oog” -Park. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in het gastenverblijf in Theth.

Blauwe oog, Valbone, Albanië

7

Dag 7

Theth – Shkodër

Vandaag gaan we de stad Shkodër verkennen, maar nog voor vertrek (rond  11:00 uur) willen we nog naar de waterval van Theth wandelen. Daarom ontbijten we vroeg in de ochtend. We doen dit omdat de waterval zeer de moeite waard is om te zien. Shkodra is de belangrijkste stad van Noord-Albanië. We krijgen een stadstour door Shkodra, waar we het stadscentrum, de beroemde voetgangersboulevard “Pedonale”, de kathedraal van Shkodra, de belangrijkste moskee en de orthodoxe kerk zullen bezoeken. We genieten van onze laatste lunch (niet inbegrepen in de prijs) aan de Buna-rivier met een prachtig uitzicht op het Rozafa-kasteel. De overnachting zal plaatsvinden in Shkodër.

Shkoder, Albanië

8

Dag 8:

Shkodër – Lezhë

Na het ontbijt, vroeg in de ochtend, wandelen we van Shkodra naar de Lezha. Gezien de wandeling rond 8 uur duurt, vertrekken we rond 07:00 uur uit Shkodra. Lezha is een kleinere stad in Noord-Albanië. We krijgen een rondleiding door de stad waar we o.a. het stadscentrum bezoeken. Vervolgens brengen we een bezoek aan de agrofarm “Mrizi Zanave” voor een lekkere lunch met traditionele gerechten. Na de lunch gaan we op weg naar onze eindbestemming, Tirana. De overnachting zal plaatsvinden in Tirana.

9

Dag 9

Tirana – Vliegveld

Dit is de laatste dag in Albanië. Afhankelijk van de vluchtschema is er mogelijk tijd om naar de Nieuwe Markt te wandelen voor lekker berg thee (çaj mali) of andere souveniertjes. We hopen dat jullie genoten hebben van een fantastische wandelreis in Noord Albanië. We brengen jullie naar het vliegveld en wuiven ‘tot ziens’. Nu jullie het mooi noorden hebben gezien, weten jullie wat jullie aan Albanië hebben. Het zuiden verbergt andere schatten. Ga je nog een keer mee?

Einde van de tour

Vrouw kijkt in de diepte van het gebergte van Rec, Shkoder, Albanie.
Bergen in Valbona, Albanië.
Hotel Mrizi i Zanave

Tour Reviews

0 based on 1 review
5 januari 2021

Ik ben op deze tour in oktober 2020 geweest. Ik heb er maar een woord voor. Geweldig!

    Leave a Review

    Rating