4 dagen
Duration
Groot (13-16)
Group size
Gemakkelijk
Difficulty Level

Deze inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul hieronder het wachtwoord in om het te bekijken:

Additional information

Activity typeCulturele ontdekking
1

Dag 1: Rondleiding van de stad TIRANA

Aankomst bij het Moeder Theresa International Airport om 08:30 uur.

Er valt veel te ontdekken in Tirana. De stadstour brengt ons bij de hoogtepunten zoals het Skanderbeg plein, de Klokkentoren, de E’them Bej Moskee, de Nationale Art-Galerij, het Pyramide Museum. We drinken een glas raki bij het bijzondere Museum Kafe Komiteti. Na de lunch, bezoeken we Blloku, waar Enver Hoxha en de leden van de Partij in luxe leefden. Fotomomentje bij het Park van de Jeugd met “I love Tirana” letters. Vervolgens ontdekken we hoe we zouden zijn bespioneerd als we deze reis in 1980 hadden gemaakt, bij ‘The House of Leaves’ (Gestapo) museum. We wandelen naar het Moeder Theresa Plein en naar het kunstmeer Liqeni, het park van Tirana. We dineren bij MasterChef Blendi Kola’s restaurant. We sluiten deze indrukwekkende dag af met een kroegentocht bij Blloku, waar het bruist van het uitgaansleven.

2

Dag 2: COMMUNISTISCHE GESCHIEDENIS TOUR & BERG DAJTI

In de ochtend zouden we gezamenlijk of individueel de stad kunnen ontdekken. Tips zijn verkrijgbaar bij de reisleider.
We ontmoeten elkaar opnieuw om 13.00 uur in een speciaal restaurant voor een geweldige ervaring en een voortreffelijke smaak van traditionele gerechten.

Albanië heeft 170.000 bunkers. Vandaag bezoeken we slechts een van hen. Bunkart 1 was de ondergrondse residentie van het Politburo in het geval van een chemische aanval. Daarna nemen we de kabelbaan naar de berg Dajti en genieten van een drankje in een van de restaurants op de top van de berg. Tirana bij schemer is mooi. Later op de avond gaan we wandelen en drinken we een drankje in de Sky Tower voor een leuke babbel met een uitzicht.

3

Dag 3: KRUJA & WIJN PROEVERIJ

Kruja, de stad van de nationale held van Albanië, Skanderbeg, ligt op een uur rijden van Tirana. We bezoeken het National Museum van Kruja ‘Gjergj Kastriot Skenderbeu’, de Markt en het Etnografisch museum. Op de terugweg stoppen we bij een biologische wijnkantine voor een lekker glas wijn en een heerlijke maaltijd.
Ter afsluiting dineren we in een restaurant met traditionele muziek.

4

Dag 4: DAG VAN VERTREK

Onze airport-service haalt ons ‘s morgens vroeg op (06:30 uur) voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

De piramide van Tirana, ontworpen door de dochter van Enver Hoxha als een mausoleum voor haar vader.
Tirana, de Klokkentoren en een van de nieuw geschilderde ministeries.

Tour Reviews

5.00 based on 3 reviews
22 juni 2019

Albanie is een prachtig land om te bezoeken. De geschiedenis en het landschap hebben mij ontzettend verrast. Tijdens onze reis bezochten we Tirana, Durrës en Berat. Drie mooie steden met allemaal een verschillende sfeer.
Elke dag hebben we uitgebreid gegeten in een restaurant. De kosten zijn erg laag en daardoor hebben we voor een klein bedrag optimaal kunnen genieten.

  22 juni 2019

  Tijdens onze 4-daagse trip in Albanië, verbleven we in de hoofdstad Tirana. In de stad valt er veel te zien en ontdekken. We bezochten o.a. het Skanderbegplein, het huis van de oud-dictator Enver Hoxha, de Skytower en museum House of Leaves.
  Er zijn vele caféetjes, bars en restaurants in Tirana waar je voor weinig geld iets kunt eten of drinken.
  Stadstour Tirana: House of Leaves
  Tijdens de stadstour in Tirana heb ik veel gezien en geleerd over de geschiedenis van Albanië. Ik vond het leuk om de stad te leren kennen. Er is genoeg te zien om een hele dag te vullen. De geschiedenis van Albanië is indrukwekkend. Bij het museum House of Leaves werd er verteld over hoe de dictator zijn macht gebruikte om mensen te bespioneren. Het museum geeft inzicht in hoe een dictatuur werkt.

   22 juni 2019

   Tirana is geweldig, maar de ervaring van de kabelbaan naar Dajti, zou ik zeker aanbevelen. Geweldig uitzicht op de prachtige natuur. Als je houdt van klimmen moet je hier zeker weten naartoe gaan! De service met de kabelbaan is erg makkelijk geregeld. Op de berg zijn leuke activiteiten te doen zoals paardrijden en pijl-en-boog schieten. We hebben gegeten bij Gurra e Perrise, lekker eten & goede service!

    Leave a Review

    Rating