Strandvakantie in Albanië

Met 300 dagen zon per jaar, ruim 300 km kustlijn en twee zeeën (Adriatische en de Ionische zee) die bekend staan om hun heldere warme wateren, is er vast een geschikt plekje te vinden voor een zonovergoten strandvakantie in Albanië. Bent u op zoek naar een grote toeristische badplaats, voorzien van alle gemakken? Of houdt u meer van wat kleinschaliger, zoekt u liever de rust op? In Albanië kan het allemaal. Waar u het beste kunt zijn, hangt af van uw wens maar ook het seizoen waarin u naar Albanië op vakantie gaat. Wij kennen Albanië op ons duimpje, door alle seizoenen heen. We adviseren dan ook graag wat voor u de beste opties zijn. Ongeacht of u met een groep of individueel op vakantie gaat, wij staan voor u klaar!

Vakantie op het strand van Ksamil

Iedereen die Albanië alleen van de blogs kent, wil naar Ksamil. En terecht, het is een schitterende badplaats! Met zijn eilandjes en de witte zandstranden verdient het ‘de Malediven’ van Albanië genoemd te worden. Kiest u een strandvakantie buiten het hoogseizoen, dan is Ksamil een goede keus. Geniet van de mooie stranden, het heldere water en de vele mooie terrassen. Hier kunt u heerlijk tot rust komen en genieten van al het moois (en lekkers!) wat het strand van Ksamil te bieden heeft. Maar let op, in het hoogseizoen is het een zeer druk strand. Het is dan nog maar de vraag of u een ligstoel kunt vinden tussen de vele mensen, laat staan tot rust komen. Het is vaak niet zoals u het zich had verbeeld toen u besloot om naar Ksamil te gaan. Gelukkig zijn er nog talloze andere mooie plekken te vinden in Albanië voor een fantastische strandvakantie.

Top 10 mooiste strand van Albanie

Bent u op zoek naar een prachtige strandvakantie in Albanië, maar heeft u geen behoefte aan overvolle stranden? Albanië heeft veel meer mooie stranden op andere plekken, waar het minstens even mooi is. Laat Ksamil maar aan de toeristen over. We moeten immers een trekpleister hebben! Wij verklappen waar de top 10 mooiste stranden zich bevinden in Albanie. Deze kennen we niet uit de boekjes, we zijn er zelf geweest, kennen de locals en kunnen je als de beste adviseren welke plekken écht de moeite waard zijn om te bezoeken.

De stranden van de Ionische zee: Palase, Dhërmi, Himare, Qeparo, Lukove en sommige stranden van Sarande, zijn juweeltjes van stranden die de locals prefereren.

Ook aan de Adriatische zee zijn er leuke plekken te vinden. Wat dacht u van het minder beschreven ‘Lalzi Bay’ strand, of de stranden in Rradhimë, Golem, Shëngjin of Velipoje?

Geschikte accommodaties voor een strandvakantie in Albanië

In Albanië zijn er veel kleinschalige accommodaties te vinden die pal aan het strand zijn, en dat is het mooie van het land. Zoekt u meer dan dat, bijvoorbeeld een vijf sterren hotel of een resort met alle diensten die erbij horen? Dan wordt de keuze kleiner. Het aantal luxe resorts is beperkt. Het is belangrijk om tijdig te boeken. Ook het aantal accommodaties met een goed zwembad is beperkt, evenals vakantiehuizen of vakantieparken. Dit laatste staat nog in de kinderschoenen. Het hoort een beetje bij het land. Gelukkig komen er steeds meer goede resorts bij.

Daarom selecteren wij hier accommodaties waar u een goed verzorgde vakantie zult hebben. In samenwerking met de beste accommodaties, hebben wij diverse zon-zee-strand vakantiepakketten samengesteld, waar u niet alleen de accommodatie krijgt, vaak met een all-in formule, maar ook de transfer en enkele excursies. Genieten van al het moois die Albanië te bieden heeft, begint bij ons. U kunt ook een week of een paar dagen strandvakantie combineren met een rondreis. Laat het ons weten.

Activiteiten tijdens uw vakantie aan het strand van Albanië

Ook een vakantie aan het strand kan gecombineerd worden met actieve, culturele en culinaire uitstapjes. Gebruik de filters op deze pagina om onze uitstapjes te vinden. Het is natuurlijk afhankelijk van de locatie van uw verblijf welke uitstapjes te doen zijn qua afstand. Wij adviseren u hier graag over. Hieronder onze top 3 favoriete activiteiten die u perfect kunt combineren met uw verblijf aan één van de prachtige stranden van Albanië:

Bent u geïnspireerd geraakt door de mooie activiteiten die u kunt doen tijdens uw vakantie? Wellicht is een rondreis door Albanië dan een goed idee? Deze is namelijk prima te combineren met een paar dagen aan het strand. Bekijk onze pakketten voor een rondreis in Albanië en neem contact op als u maatwerk advies zou willen ontvangen.

FANTASTISCH
Empire beach resort tuin

Een droomlocatie als het om een zon-zee-strand vakantie gaat. In het voor-en najaar is het een oase van rust en ontspanning voor wie dat zoekt. Deze adult only resort, verrast iedereen met een fantastisch landschap combinatie: berg-zee waar uitrusten, genieten en feesten worden gecombineerd met luxe allure en goede service. Deze locatie is te mooi om waar te zijn; echt een idyllisch locatie geschikt ook voor fotoshoots en feesten.

Aanbieding!
Fllad resort & Spa Durres gebouw en zwembad 4

7 dagen Fllad Resort & Spa | All-inclusive Vakantiepakket

Bulevardi i Pishave, 2501 Golem, Durres

Gunstig gelegen nabij de zee, in een van de meest begeerde gebieden van de Adriatische Zee, vindt u uw tempel van ontspanning en amusement: "Fllad Resort & SPA". Omarmd door de kronen van pijnbomen in Golem, biedt "Fllad Resort & SPA" zijn gasten een unieke vakantie-ervaring waarvan je zou willen dat er nooit een einde aan zou komen.
Het betoverende panoramische uitzicht op de kust en de uitstekende service van hooggekwalificeerd personeel zijn perfect met elkaar verweven en garanderen een onvergetelijk verblijf, voor een romantisch weekend of een familievakantie.