op de ezel, tomor gebergte albanie

Een onvergetelijke familievakantie in Albanië

Vakantie in Albanië, hoezo Albanië!?

Wij zijn een gezin van vijf personen, waarvan de kinderen bij vertrek de leeftijd hadden van 17, 19 en 21 jaar. Omdat wij nog altijd blij zijn als de kinderen mee gaan, hebben we hen de keuze gelaten om te kijken waar we naar toe zouden gaan.

Vervolgens kwam mijn dochter met het idee om naar Albanië te gaan. Mijn eerste reactie was Albanië, hoezo Albanië. Nou papa, zoek maar eens op internet, en kijk maar eens hoe mooi het daar is. Zo gezegd zo gedaan. En inderdaad, ik raakte ook geïnteresseerd.

Waar een vakantie naar Albanië te boeken?

Echter, waar ga je zoiets nu boeken? We zijn toen enkele reisbureaus af geweest, maar geen enkel reisbureau kon ons daarbij helpen.

En om dan zomaar bij een onbekende website te gaan boeken, vond ik nogal een dingetje. Je leest en hoort tegenwoordig toch van allerlei malafide praktijken. Wij hebben toen besloten om naar de vakantiebeurs in Utrecht te gaan, om te kijken of we daar wellicht een aanbieder zouden kunnen vinden, die ons daarbij kon helpen. Dit was nog vóór de corona crisis.

En ja hoor, hier maakte wij kennis met travellingalbania.com; een leuke stand met leuke mensen.

Travelling albania bij vakantiebeurs utrecht
Teamlid Travelling Albania tijdens de vakantiebeurs Utrecht, januari 2020.

Een gezinsvakantie op maat

Na wat informatie te hebben ontvangen over Albanië en besproken te hebben wat de mogelijkheden waren, zijn we gaan mailen en bellen. Dit voelde gelijk goed. Het bedrijf kwam heel betrouwbaar over en het contact met Poli Loman was heel fijn. Dus nadat we onze wensen hadden doorgegeven is Poli met een gezinsvakantie op maat gekomen. Een fly-drive; een mix van een avontuurlijke, culturele en zon-zee en strand vakantie in het zuidelijke deel van Albanië.

Helemaal top! Het zag er zeer goed en verzorgd uit, de reis was helemaal uitgewerkt van dag tot dag inclusief verschillende tips. We hebben toen dus ook gelijk geboekt. Dit was onze reiskaart waar de dag indeling te lezen is.

kaart albanie reis zuid-albanie
Dit was onze reiskaart.

Helaas konden wij door corona dat jaar niet gaan maar hebben we toen besloten om het een jaartje uit te stellen. Dus in augustus van dit jaar (2021) zijn wij vertrokken naar Albanië.

En ja, wij zijn weer een schitterende ervaring rijker. Wat een geweldig mooi land is Albanië. Als wij vertelden aan mensen dat wij naar Albanië gingen keken ze ons wat vragend aan. Nou ik kan jullie vertellen, daar hebben wij geen seconde spijt van gehad. Geweldig mooie natuur, op veel plaatsen nog ongerept. Uitgestrekte bossen, diepe kloven, beken en meren met kraakhelder water, hoge bergen en een schitterende kust. En niet te vergeten super vriendelijke bevolking, die nog alles voor je wil doen.

River hiking in Albanie, rivier Osum
River hiking in Albanië; de kloof van rivier de Osum.

Tel daar de lage prijzen nog eens bij op, voor 10 euro per persoon heb je makkelijk een hele goede maaltijd (soepje vooraf, vlees met frietjes en salade en ook nog inclusief een drankje). Dit alles bij elkaar maakt dat Albanië een geweldige vakantiebestemming is.

Tevens nogmaals dank aan Poli Loman van travellingalbania.com en het gehele team, die alles perfect voor ons geregeld heeft. De vluchten waren prima met aangename tijden, de huurauto was ruim en goed om met 5 personen te reizen.

Alle hotels waren uitstekend; netjes,  zuiver, en de service was overal top. De hotels die Travelingalbania aanbood, voldoen zeker aan de Europese standaard.

En de excursies die wij gedaan hebben waren geweldig. Je komt op plaatsen waar je anders nooit zou zijn geweest. Alles is tot in de puntjes verzorgd en niet te vergeten overal een hele leuke gids die goed Engels spreekt.

drie jonge mensen poseren berglandschap
Vakantie is genieten van prachtige uitzichten hoog op de bergen.
jonge dame bij blue eye van albanie
The Blue Eye bezoeken was één van de hoogtepunten tijdens onze vakantie in Albanië.
strandvakantie-familievakantie-albanie-saranda
Leuk strand in de buurt van Saranda, zuid-Albanië.
familievakantie steden berat
Beeldschone Unesco-stad, Berat, bekend als de stad met duizend ramen.
familievakantie albanie steden gjirokaster
De klokkentoren van het kasteel van Gjirokaster.
trappen in kasteel van gjirokaster albanie
In het kasteel van Gjirokaster.
Gjirokaster leuke huizen
Leuke markt, leuke sfeer in Gjirokaster.
twee dames in albanie gjirokastra familievakantie
Gjirokastra, een leuke stad gebouwd naar Ottomaanse architectuur.
restaurant aan het water familievakantie albanie
De mosseltour was een mooie beleving, lekkere verse mosselen eten in zuid-Albanië overtrof het.
drankjes berat albanie vakantie
Deze verkoelende drankjes waren goed verdiend. Proost, op onze volgende vakantie.

En tot slot was TravelingAlbania altijd bereikbaar mocht er zich onverhoopt iets voor doen. Dit hebben wij aan den lijve ondervonden toen wij een spijker in de band van de auto hadden zitten, en deze langzaam leeg liep. Poli heeft toen meteen een adres doorgestuurd waar wij de band gelijk konden laten maken.

Ik kan deze organisatie dus aan iedereen aanbevelen, ze zijn betrouwbaar, komen alle afspraken na en doen wat ze beloven.

Wij gaan zeker nog een keer terug en willen dan het noordelijk deel van Albanië gaan ontdekken. Uiteraard weer met TravelingAlbania.

Frans Lavrijsen en familie.

 

Toevoeging van Travelling Albania: 

Familie Lavrijssen heeft de volgende excursies geboekt waar nodig met privé gidsen:

  • Culturele excursie Berat stad.
  • Raften in rivier de Vjosa.
  • Hiken in de kloof van rivier de Osum.
  • Hiken in het Tomor gebergde (deels met off-road jeeps; deels te ezel; deels hiking).
  • Mosseltour per boot in het meer van Butrint.
  • Wijnexcursie in de buurt van Berat.
  • Zon-zee-strand dagen in Ksamil & Saranda.
  • Culturele uitjes in de hoofdstad Tirana.

 

Benieuwd hoe een familievakantie op maat voor u er zou kunnen uitzien? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

One Reply to “Een onvergetelijke familievakantie in Albanië”

Geef een antwoord

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. You are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn ondertekend met *