TravellingAlbania: – JE BLIJFT JE VERBAZEN!

Het laatste geheim van de Balkan, zo wordt Albanië wel genoemd. En het is waar. Buiten de toeristische pretroutes is het prachtige land aan zee door reizigers en toeristen nog grotendeels onontdekt. Zij die er waren keken hun ogen uit. Soms zou je willen dat het zo kon blijven. Zo onbedorven, leeg en mysterieus. Maar het zou ook zonde zijn.

TravellingAlbania, wil Nederlanders in contact brengen met de rijke cultuur en het deels nog onbekende landschap van Albanië. Onze missie is om mensen te laten zien wat een aantrekkelijke bestemming Albanië is en hoe veel het te bieden heeft als het om toerisme gaat. Hiermee willen we bijdragen aan de ontwikkeling van toerisme in Albanië in het algemeen, en in het bijzonder aan de ontwikkeling van kleinschalig toerisme, waardoor we gewone Albanezen ondersteunen in hun ondernemerschap.

We werken samen met de beste lokale operatoren en beste accommodaties, dus alles is mogelijk. Gezien onze missie, zullen we eerst kiezen voor karakteristieke onderkomens zoals kleinere familiehotels en landbouwbedrijven, uiteraard gecontroleerd op de moderne eisen van comfort.

 

TravellingAlbania is een samenwerking van Nederlandse en Albanese partners uit de wereld van het reizen, het schrijven en het onderwijs. De organisatie is een initiatief van Poli Loman, geboren in Korçë, Albanië. Poli kwam in 1995 vanwege de liefde naar Nederland. Ze is docente op het voortgezet onderwijs en voorzitter van de culturele vereniging van de Nederlands-Albanese gemeenschap in Nederland. In februari 2019 mevrouw Loman kreeg de titel ‘Ambassadeur van de Natie’ van de Albanese regering, tijdens de tweede top van de Albanese Diaspora, een titel die ze met trots en verantwoordelijkheid draagt. Lees Poli’s interview voor meer informatie: Albania has it all.

Met Travelling Albania wil Poli Loman het startpunt zijn voor elke reis van Nederland naar het bijzondere Balkanland aan zee. Voor jongeren, gezinnen, senioren. Voor cultuurliefhebbers, historici, sporters en avonturiers. En niet alleen met de georganiseerde groepsreizen die u vindt op de site, maar ook met individuele reizen op maat. Jongerenreizen, educatieve reizen, congresreizen, alles kan.

Wilt u meer weten? Een advies op maat? Gewoon even praten? Aarzel niet, bel of mail.
Wij staan dag en nacht voor u klaar.

Schrijf ons