fbpx

Travelling Albania

Travelling Albania is een reisorganisatie die ontstaan is uit de samenwerking van Nederlandse en Albanese partners uit de wereld van het reizen, het schrijven en het onderwijs. De organisatie is een initiatief van Poli Loman, geboren in Korçë, Albanië. Poli kwam in 1995 vanwege de liefde naar Nederland. Ze is docente op het voortgezet onderwijs en voorzitter van de culturele vereniging van de Nederlands-Albanese gemeenschap in Nederland. In februari 2019 kreeg mevrouw Loman de titel ‘Ambassadeur van de Natie’ van de Albanese regering, tijdens de tweede top van de Albanese Diaspora, een titel die ze met trots en verantwoordelijkheid draagt. Lees Poli’s interview voor meer informatie: Albanie heeft het allemaal .

Travelling Albania: – Je blijft je verbazen!

Het laatste geheim van de Balkan, zo wordt Albanië wel genoemd. En het is waar. Buiten de toeristische pretroutes is het prachtige land aan zee door reizigers en toeristen nog grotendeels onontdekt. Zij die er waren keken hun ogen uit. Soms zou je willen dat het zo kon blijven. Zo onbedorven, leeg en mysterieus. Maar het zou ook zonde zijn.

Travelling Albania, wil Nederlanders in contact brengen met de rijke cultuur en het deels nog onbekende landschap van Albanië. Onze missie is om mensen te laten zien wat een aantrekkelijke bestemming Albanië is en hoe veel het te bieden heeft als het om toerisme gaat. Hiermee willen we bijdragen aan de ontwikkeling van toerisme in Albanië in het algemeen, en in het bijzonder aan de ontwikkeling van kleinschalig toerisme, waardoor we gewone Albanezen ondersteunen in hun ondernemerschap.

Met Travelling Albania wil Poli Loman het startpunt zijn voor elke reis van Nederland naar het bijzondere Balkanland aan zee. Voor jongeren, gezinnen, senioren. Voor cultuurliefhebbers, historici, sporters en avonturiers. En niet alleen met de georganiseerde groepsreizen die u vindt op de site, maar ook met individuele reizen op maat. Jongerenreizen, educatieve reizen, congresreizen, alles kan.

Waarom u met ons zou reizen

We werken samen met de beste lokale operatoren en beste accommodaties, dus alles is mogelijk. Gezien onze missie, zullen we eerst kiezen voor karakteristieke onderkomens zoals kleinere familiehotels en landbouwbedrijven, uiteraard gecontroleerd op de moderne eisen van comfort. Wilt u meer weten? Een advies op maat? Gewoon even praten? Aarzel niet, bel of mail. Wij staan dag en nacht voor u klaar.

Poli Loman oprichter van travelling albania
Poli Loman, oprichter van travelling albania

Meet the team

altin-joel-hila-en-prive-collectie-vlinders-divjake

Altin & Joel

Miklor gids Berat

Miklor

Xherardo stadsgids Shkodër Albanië

Xherardo

Museum

Aurora & Drini

d3a85014-9a51-41b5-8755-88cfe4a7203d

Gerda

Mevrouw

Anneke

WhatsApp Image 2023-03-29 at 11.00.14

Janneke

WhatsApp Image 2023-03-29 at 10.59.23

Gjoko

Foto Albanie zee bergen

Linda

Suppe Albanie

Alma

In de media

podcast Albanie

Beluister de Passie Podcast van Poli Loman

Poli Loman: “Albanië heeft alles wat een Nederlander zoekt in een vakantie”


Of bekijk de Passie Podcast op YouTube

Leidsch dagblad 29 september 2021
Interview met Poli Loman.

Het Leidsch Dagblad over TravellingAlbania

Klik hier om het artikel te lezen