Het Mosselfarm & restaurant

 

Het mosselhuis restaurant in Butrint.
Het is heerlijk genieten in Mosselhuis restaurant in Butrint.

 
 
Indien u het zuiden van Albanië bezoekt en de kuststad Saranda, de badplaats Ksamil en het Nationale Park van Butrint al bezocht heeft, dan is Het mosselfarm & restaurant een must voor een exceptionele culinaire ervaring met fantastisch uitzicht.
 
De Mosselfarm bevindt zich op de plek waar het meer van Butrint de Ionische Zee ontmoet, via het Vivari-kanaal. Het is een wonder dat de natuur hier de ideale omstandigheden creëert van het juiste zoutgehalte en temperaturen om de beste mosselen ter wereld te kweken!
 
De mosselen die hier gekweekt worden, zijn zo speciaal dat ze bekend zijn onder de naam: De koningin van Butrint. Deze naam had aan een zeemeermin gegeven kunnen worden, of aan een fee, of aan de bekende en antieke ‘Dea van Butrint’, maar nee. De naam werd gegeven aan een heerlijk en gezond weekdier, vol met voedingswaarden, die de trots van de regio is geworden.
 
 
Prachtig uitzicht en een glas witte wijn.
Prachtig uitzicht en een glas witte wijn.
 
 
De koningin van Butrint mag niet naar het buitenland geëxporteerd worden omdat het een beschermde mosselsoort is. Geluk bij een ongeluk; het betekent dat er in Zuid-Albanië volop verse mosselen te eten zijn. Maar verser dan bij de mosselfarm zijn ze niet. Ze worden elke dag bij wijze van spreken ‘geplukt’ uit de fuiken die in zee hangen, een investering van een groep ondernemers. 
 

Verse mosselen direct uit de zee

 
Nergens anders in Albanië hebben wij versere mosselen gegeten. Sterker nog, we geloven dat je in het mosselhuis de meest verse mosselen van de planeet vindt. Ze zijn niet alleen vers, ze worden in allerlei smaken geserveerd. Met zout en witte wijn; met tomaten, knoflook, uien en witte wijn, met een crème saus, en veel meer. Verrukkelijk.  De risotto is ook uitstekend. Een glas gekoelde witte wijn en een vergezicht over de azuur blauwe wateren brengen je tot rust, genot en ontspanning. Er gaat niets boven een  heerlijk glas gekoelde witte wijn en een mosselfeest aan tafel.
 
 
Heerlijke verse mosselen in witte wijn, zout en citroen.
Heerlijke verse mosselen in witte wijn, zout en citroen.

 

Risotto met mosselen
Risotto met mosselen is heerlijk.
 

Boottochten

 
Het mosselhuis biedt ook boottochten aan, zodat mensen die geïnteresseerd zijn in de levenscyclus van de mossel, de mosselkwekerijen in de buurt kunnen bezoeken. U krijgt de kans om een fuik uit de zee van dichtbij te bekijken, een glimp op te vangen en later de charme ervan in de restaurant te proeven, vooral door de heerlijke gerechten te proeven die zorgvuldig zijn bereid in het mosselhuis restaurant. De mosselen mogen alleen geoogst worden als de schelpen open zijn. Als ze dicht zijn, zijn ze nog te jong en nog niet klaar voor consumptie.
 
De omgeving is zo prachtig dat wij ons goed kunnen voorstellen dat u een nacht of twee op deze prachtige plek zou willen doorbrengen. In dat geval kunnen de nieuw gebouwde chalets uw verblijf worden. Vissers kunnen vrij vissen en kampeerders kunnen ontspannen in een overvloedige en vredige omgeving. Ondergedompeld in de natuur, omringd door olijf- en citroenbomen, met een rustgevend uitzicht op het meer van Butrint, zijn de chalets en het restaurant een heerlijke plek om van de dag te genieten. Al met al een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen.
 
TravellingAlbania.com is van mening dat iedereen die Albanië bezoekt deze ervaring niet mag missen. Ondergedompeld in de natuur, omringd door olijf- en citroenbomen, met een rustgevend uitzicht op het meer van Butrint, is deze mosselfarm, restaurant en chalets een heerlijke plek om van de dag te genieten.